Të gjitha në lidhje me të ftohtin e zakonshëm

Ne përfshijmë produkte që mendojmë se janë të dobishëm për lexuesit tanë. Nëse blini përmes lidhjeve në këtë faqe, ne mund të fitojmë një komision të vogël. Këtu është procesi ynë. Isshtë sëmundja më e zakonshme infektive tek njerëzit.

Shumica e ftohjeve vijnë nga koronaviruset ose rinoviruset. Coronavirus që shkakton një të ftohtë është i ndryshëm nga SARS-COV-2, gjë që shkakton COVID-19. COVID-19 dhe një i ftohtë janë sëmundje të ndryshme. Kjo është arsyeja pse ftohjet janë kaq të zakonshme dhe shpesh kthehen. Zakonisht ato zgjasin rreth 7-10 ditë.

Ftohtë përhapen nëpër pikat në ajër dhe në sipërfaqe.

Kur një person ka një virus të ftohtë, sistemi i tyre imunitar përpiqet ta luftojë atë. Kjo shkakton simptomat që ne i njohim si të ftohtë.

 • teshtima
 • Një hundë e bllokuar ose e rrjedhshme
 • Një dhimbje koke
 • Simptomat më të rralla përfshijnë:

  • dhembjet e muskujve
  • dridhja
  • Dobësia
  • oreksi i ulët

  Njerëzit me një sistem imunitar të dobësuar mund të zhvillohen myceril farmaci më shumë Simptoma të rënda ose një infeksion sekondar, siç është pneumonia. Nëse një person zhvillon simptoma më serioze, ata duhet të kërkojnë ndihmë mjekësore.

  simptomat e një të ftohtit zhvillohen në faza. Këtu, merrni më shumë detaje në lidhje me fazat e të ftohtit.

  A është koronavirus? > > Këto janë simptoma të zakonshme të COVID-19. Klikoni këtu për të mësuar më shumë. Shtrëngimi në gjoks

 • Konfuzion
 • Një paaftësi për të qëndruar zgjuar
 • Buzët e kaltërosh ose fytyrën
 • Ata ose një person tjetër duhet të telefononi 911 ose departamentin lokal të urgjencës për të kërkuar udhëzime.

  Kur një virus hyn në trup, sistemi imunitar përpiqet ta luftojë atë. Në një person me një sistem të fortë imunitar, simptomat mund të mos zhvillohen.

  Faktorët e rrezikut

  Ftohtë mund të prekin këdo në çdo kohë të vitit, por disa faktorë mund të rrisin rrezikun:

  • duke qenë një fëmijë i ri ose një Të rriturit më të vjetër
  • Të kesh një sistem imunitar të dobët
  • Faktorët sezonalë, pasi ftohjet janë më të zakonshëm në dimër
  • Të kesh kontakte të ngushta me dikë që ka një të ftohtë

  Komplikimet

  Një ftohje nuk është zakonisht serioze, dhe ftohjet kryesisht zhduken pas 7-10 ditësh. Ndonjëherë, megjithatë, mund të ndodhin komplikime. Këto ka shumë të ngjarë të ndikojnë në ato me një sistem imunitar të dobësuar.

 • Strep fyti
 • Parandalimi

  Meqenëse kaq shumë viruse mund të shkaktojnë një ftohje, është e vështirë të zhvillohet një vaksinë.

  Këto përfshijnë:

  • Shmangia e kontaktit të ngushtë me këdo që ka të ftohtë.
  • Pas një diete të shëndetshme dhe të larmishme me shumë fruta dhe perime të freskëta . , duke mbuluar plotësisht hundën dhe gojën.
  • Larja e duarve rregullisht me ujë me sapun për të paktën 20 sekonda. Shmangia e prekjes së fytyrës, veçanërisht syve, hundës dhe gojës.

  Nuk ka kurë për një të ftohtë, por trajtimi mund të ndihmojë në menaxhimin e simptomave.

  Këtu janë disa këshilla:

  • Pini shumë lëngje për të parandaluar dehidratimin.
  • Merrni shumë pushim. D siklet. për ftohjet. Disa, të tilla si pirja e limonit të ngrohtë dhe mjalti, mund të ofrojnë lehtësim. Sidoqoftë, jo të gjithë ata kanë prova shkencore që konfirmojnë se ato janë të dobishme.

   mjetet juridike mbi-counter për një të ftohtë janë në dispozicion në farmacitë, në farmaci dhe në internet.

   Nëse njerëzit zhvillojnë komplikime, një mjek mund të përshkruajë ilaçe antivirale ose antibiotikë, në varësi të lloji i komplikimit.

   Këtu, mësoni më shumë se si të trajtoni një të ftohtë. . Sidoqoftë, nëse simptomat përkeqësohen ose bëhen më serioze, kjo mund të jetë një shenjë e një ndërlikimi. Ditët

  • Një fëmijë është nën moshën 3 muajsh dhe ka ethe ose letargji
  • Simptomat janë të rënda ose të pazakonta
  • Ekziston një ethe e lartë

  Kushdo që zhvillon vështirësi në frymëmarrje duhet të kontaktojë dhomën e urgjencës menjëherë. mund të jetë i ngjashëm.

  Sidoqoftë, simptomat e gripit kanë tendencë të:

  • Shfaqen më papritur
  • të jenë më intensive
  • të fundit më gjatë
  • Përfshini një ethe dhe dhimbje trupi

  Vaksinimet e gripit janë në dispozicion nga farmacitë ose zyra e mjekut. Shumica e njerëzve duhet të konsiderojnë të kenë një vaksinë vjetore për të mbrojtur veten e tyre. Përjetoni një të ftohtë herë pas here. Një i ftohtë nuk është zakonisht serioz, por mund të çojë në komplikime te njerëzit e moshuar dhe ata me një sistem imunitar të dobësuar.

  Nuk ka kurë për një të ftohtë, por trajtimi mund të sigurojë lehtësim të përkohshëm nga simptomat. Larja e duarve dhe praktikat e tjera të higjienës mund të ndihmojnë në parandalimin e një ftohjeje. Lajmet sot kanë udhëzime të rrepta ndihmuese dhe tërheq vetëm nga studimet e rishikuara nga bashkëmoshatarët, institucionet kërkimore akademike dhe revistat dhe shoqatat mjekësore. Ne shmangim përdorimin e referencave terciare. Ne i lidhim burimet parësore – përfshirë studimet, referencat shkencore dhe statistikat – brenda secilit artikull dhe gjithashtu i rendisim ato në seksionin e burimeve në fund të artikujve tanë. Ju mund të mësoni më shumë rreth asaj se si ne sigurojmë që përmbajtja jonë është e saktë dhe aktuale duke lexuar politikën tonë editoriale .

  Categories:

  Tags:

  Comments are closed